• ★★ Vores kunders bedømmelse: 4,9
  • ✓ Hurtig levering
HD2412 dansk webshopHD2412 deutscher Onlineshop
Betalingskort, MobilePay, EAN & PayPal

Bahco

I 1862 stiftede Göran Fredrik Göransson firmaet Högbo Stål og Jernwerks AB in Sweden og i 1886 perfektionerede han produktionen af savklinger i topkvalitet.

Opfinder af rørtangen

Samme år stiftede Johan Petter Johansson sin virksomhed i Sverige, Enköpings Mekaniska Verkstad og i 1888 fik han sit første patent på et værktøj han kaldte ‘Jernhånden’. Værktøjet er i dag kendt som en helt almindelig rørtang, der kan spænde over forskellige størrelser af bolte og møtrikker.

Opfinder af svensknøglen

Johanssons næste patent var i 1891 og omhandlede den første justerbare fastnøgle - svensknøglen. Svensknøglen, eller skruenøglen som den også hedder, er indtil videre produceret i mere end 100 millioner eksemplarer. Johannsson patenterede 118 opfindelser i sit liv og hans dedikation til innovativt produktdesign skinner igennem firmaet den dag i dag.

I 1890 fik Berndt August Hjorth salgs- og marketingrettighederne til produkterne fra Enköpings Mekaniska Verkstad og lavede dermed grundstenene til Bahco, som vi kender det i dag.

BA Hjorth & Co.

I 1916 købte Berndt August Hjorth Enköpings Mekaniska Verkstad fra Johan Petter Johansson og gjorde firmaet til en del af BA Hjorth & Co. hvilket dannede firmaets nuværende navn, Bahco. Det velkendte logo med en fisk og en krog har været brugt siden 1886.

Se mere på Bahco.