Logo

Velkommen til vores webshop!

Forsendelsesland: Danmark | DKK

Vælg et andet forsendelsesland

Gå til en af vores andre webshops

Godt at vide om juletræer

Godt at vide om juletræer

L√¶r mere om, hvordan du dyrker juletr√¶er og pyntegr√łnt

Læs, hvordan man dyrker juletræer og pyntegrønt og får pæne træer med topskudsregulering, grenretning, bundklipning, formhugning, plantning og gødning.

I artiklerne herunder finder du informationer om forskellige aspekter inden for dyrkning af juletræer og pyntegrønt. Hvis du ønsker at producere og afsætte juletræer og klippegrønt af høj kvalitet, er det helt centrale, at du har fokus på dyrkningen. 

Topskudsregulering

Arbejdet med at regulere længden på topskuddene på nordmannsgran udgør en stor del af arbejdet med juletræerne. I denne artikel bliver du præsenteret for forskellige metoder til regulering af topskuddene.

Grenretning og reparation af juletræer

Der findes en mængde værktøjer og metoder til at rette og reparere grene med forkert vækst eller skader som f.eks. S-toppe, knækkede toppe samt opretstående eller asymmetriske grene. Læs mere om grenretning og reparation af juletræer..

Formhugning og formklipning af juletræer

Arbejdet med formklipning og korrektion skal helst udføres uden for vækstsæsonen. For formklipning vil det sige fra januar til marts og for grenretning fra januar til marts og igen fra september til oktober. Læs mere her..

Bundklipning af juletræer

Læs om de forskellige metoder til bundklipning af juletræer, og om hvad der passer bedst til dine træer. Bundklipning kan gøres med maskine eller med hånd.

Såning af juletræer

Se her, hvordan du selv kan udbløde, støbsætte og forbehandle skov- og landskabsfrø samt frø til juletræer. Spar mange penge på planter ved selv at så.

Provenienser og arter til juletr√¶er og pyntegr√łnt

Klik her og læs mere om de forskellige juletræsarter, og hvad de bruges til. Læs om optimale dyrkningsforhold og jordbundstyper for de forskellige arter, inden du planter.

Knopdannelse og vækst

Sådan får du dine juletræer til at danne mange knopper og opretholde en god vækst. Det er vigtigt med et veludviklet rodsystem, så træet får nok cytokinin.

Frost i juletræer

Frost kan forårsage store skader på dine juletræer. Læs her, hvad du kan gøre for at minimere risikoen for frostskader i dine juletræer.

G√łdskning af juletr√¶er

Læs venligst vores gødningsvejledning. Vi har specialgødning med den helt rigtige sammensætning af næringstoffer til juletræer. 

pH-værdier og mangelsymptomer

Jordens pH-værdi er afgørende for, om dine juletræer trives og kan optage de vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for en optimal vækst og knopsætning.