Velkommen til vores webshop!
Forsendelsesland: Danmark | DKK

Hvor meget hegn og hvor mange pæle skal jeg bruge?
Her kan du se, hvor mange mellempæle, støttende pæle og hjørnepæle samt hvor mange meter hegn, du skal bruge til indhegning af din juletræskultur, skov eller lignende.
Beregningerne laves ud fra, at der sættes en mellempæl for hver 20. meter og almindelige hegnspæle for hver 5. meter.
Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 87 281 281, hvis du har brug for hjælp eller rådgivning omkring dit hegn.
Så meget materiale skal du bruge til din indhegning
hjørnepæle, fx halvskårne robiniepæle (270 cm).
mellempæle, fx. halvskårne (230 cm)
støttepæle, fx. firkantskårne / kileskårne robiniepæle, galvaniseret vandrør eller stålpæle.
m hegn, fx. ruller á 100 m eller ruller á 150 m hegn.

Tilbehør til hegn
Hegnsudstyr til opsætning af hegn og vildthegn
Her finder du alt tilbehør og udstyr til hegn og hegnsopsætning.
Skal du sætte meget hegn op, kan det lette arbejdet, hvis du bruger et pælebor eller en pælespade til at bore hullerne til stolperne.
Når du har boret eller gravet hullerne til hegnspælene og sat pælene i, er det nemt at sætte hegnet fast med kramper eller ophængskroge. Du kan bruge en hegnsstrammer til at stramme hegnet op med f.eks. en skraldetalje.
Kramperne kan du skyde i siden på træpælene med en gaspistol. Bruger du vandrør som mellempæle til at holde hegnet mellem hjørnepælene, kan du slå kramper med modhager i toppen af vandrørene for at holde hegnet på plads.
Inden du afslutter din indhegning, kan du bruge en trådstrammer eller en hegnstrammer til at få hegnet til at stå helt skarpt og lige. Løber du tør for hegn undervejs, og skal du samle to ruller, så prøv vores Gripple trådsamlere. Her kan du bruge en Gripple tang til at stramme tråden op med.
Er du i tvivl om, hvor meget hegn du skal bruge til din skov, plantage eller juletræskultur, så prøv vores hegnsberegner.
Hegnspæle og vandrør
Står du overfor at skulle sætte et hegn op fra bunden, og er du på udkig efter en leverandør af kvalitetssikre materialer, som kan være din garanti for et robust hegn, der holder i mange år? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Hos HD 2412 finder du nemlig et stort udvalg af både hegnspæle og vandrør i kraftig kvalitet, som er hele fundamentet for et vellykket hegn.
Find hegnspæle i træ, stål eller vandrør
Vores hegnspæle fås i forskellige materialer, så du kan finde lige præcis den type hegn, du ønsker.
Vores forskellige typer af pæle til hegn er blandt andet:
- Hegnspæle af træ - her finder du både robinie og pommersk fyr, der begge er stærke og kvalitetssikre materialer. Robinie, også kaldet falsk akacie, er en særlig stærk træsort, som takket være det naturligt høje olieindhold, imprægnerer sig selv og dermed kan holde til det fugtige danske klima i mange år uden at rådne.
- Hegnspæle af stål - med 22 eller 26 trådfangere.
- Galvaniserede vandrør - disse kan du sætte op imellem hjørnepælene på dit hegn, så det får bedst mulig støtte til at stå oprejst. Husk at købe kramper til dit hegn, så du kan sætte hegnet fast på vandrør og hegnspæle.
Har du brug for at sætte to vandrør sammen, så den ene fungerer som støttepæl, så kan du samle dem med disse rørholdere.
For at gøre det så nemt som muligt for dig at finde de rigtige hegnspæle, har vi samlet det hele ét sted, så du med få klik kan finde inspiration til dit næste projekt. Der er mulighed for at få bragt pælene hjem med hurtig fragtlevering eller du kan vælge at afhente dine hegnspæle hos os i Viborg.
Vildthegn og skovhegn
Her finder du hegn til juletræer og skov samt til vildtafværgning.
Ring gerne på 87 281 281 og hør nærmere omkring indhegning langs juletræskulturer, skove, vandløb eller veje. Vi leverer også hegn til indhegning af sommerhus, branddam, frugttræer og meget mere.
Forberedelser før du sætter hegn
Hegnslinien bør være så lige som mulig, da det gør det væsentligt nemmere at opsætte hegnet. Brug landmålerstokke til at danne dig et indtryk af hegningen, så du dermed kan skabe dig et overblik over den totale længde og hvor mange strammepæle, hjørnepæle, mellempæle, hegnskroge, kramper osv. du har brug for og hvor mange låger, der evt. skal være.
Så meget skal du bruge
Prøv vores hegnsberegner, der fortæller dig, hvor mange hjørnepæle, mellempæle og støttepæle du skal bruge til din hegnsopsætning.
Hjørnestolper
En hjørnestolpe er det bærende element i et hegn, og placeringen og monteringen er grundlaget for et solidt hegn. Brug hjørnestolper på minimum 10 cm i diameter og ca. 1 meter højere end hegnet.
Det er en god idé at grave eller bore pælene ned, så de står lidt skråt bagud, da pælene altid vil give sig lidt, når hegnet spændes op. Du kan bore huller med en pælespade.
Alternativt kan der laves skråstivere i trækretningen, der stemmes imod den nedgravede pæl. Du kan også samle to vandrør med en rørholder som hjørne.
Strammepæle
I kuperet terræn og hvis der er knæk på hegnslinien er det en god idé at opsætte strammepæle af samme dimensioner som hjørnepælene.
Mellempæle
Som mellempæle kan du bruge kileformede robiniapæle, vandrør, trykimprægnerede træpæle eller andre pæle af samme eller mindre dimensioner end hjørne- og strammepælene.
Fastgørelse af hegn
Det er kun på hjørnepælene, at kramperne slås helt i bund på hegnet. På mellempælene skal hegnet kunne bevæge sig frit, og derfor skal du ikke slå kramperne ikke helt i bund på dem.