Hvor meget hegn og hvor mange pæle skal jeg bruge?

Her kan du se, hvor mange mellempæle, støttende pæle og hjørnepæle samt hvor mange meter hegn, du skal bruge til indhegning af din juletræskultur, skov eller lignende.

Beregningerne laves ud fra, at der sættes en mellempæl for hver 20. meter og almindelige hegnspæle for hver 5. meter.

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 87 281 281, hvis du har brug for hjælp eller rådgivning omkring dit hegn.

(skriv fx 5000)
(skriv fx 5. Dette inkluderer også lodrette vinkler i retningen, fx op ad en bakke)
Indtast antal meter og vinkler - så beregner vi, hvor meget materiale du skal bruge.
Tilbehør til hegn

Tilbehør til hegn

Her finder du alt tilbehør og udstyr til hegn og hegnsopsætning. 

Skal du sætte meget hegn op, kan det lette arbejdet, hvis du bruger et pælebor til at bore hullerne til stolperne. 

Når du har boret eller gravet hullerne til hegnspælene og sat pælene i, er det nemt at sætte hegnet fast med kramper eller ophængskroge.

Kramperne kan du skyde i siden på træpælene med en gaspistol. Bruger du vandrør som mellempæle til at holde hegnet mellem hjørnepælene, kan du slå kramper med modhager i toppen af vandrørene for at holde hegnet på plads.

Inden du afslutter din indhegning, kan du bruge en trådstrammer eller en hegnstrammer til at få hegnet til at stå helt skarpt og lige.

Er du i tvivl om, hvor meget hegn du skal bruge til din skov, plantage eller juletræskultur, så prøv vores hegnsberegner.

Vis mig mere

Hegnspæle og vandrør

Hegnspæle i træ, stolper og galvaniserede vandrør.

Står du og skal til at indhegne dine nyplantede frugttræer, juletræer eller skov, så er det vigtigt med et stærkt hegn, der kan holde vildtet ude og samtidig holde til vind og vejr i en årrække.

Et hegn med kraftige hjørnepæle i f.eks. robinie, som er enten halvskårne eller kileformede giver et godt udgangspunkt for et stabilt hegn. Imellem hjørnepælene kan du bruge galvaniserede vandrør eller træpæle i robinie til at holde hegnet oprejst og lige. 

Du kan også bruge imprægnerede runde pæle i fyrretræ i stedet for robiniepæle. 

Vis mig mere

Vildthegn og skovhegn

Her finder du hegn til juletræer og skov samt til vildtafværgning.

Ring gerne 87 281 281 og hør nærmere omkring indhegning langs juletræskulturer, skove, vandløb eller veje. Vi leverer også hegn til indhegning af sommerhus, branddam, frugttræer og meget mere.

Forberedelser før du sætter hegn

Hegnslinien bør være så lige som mulig, da det gør det væsentligt nemmere at opsætte hegnet. Brug landmålerstokke til at danne dig et indtryk af hegningen, så du dermed kan skabe dig et overblik over den totale længde og hvor mange strammepæle, hjørnepæle, mellempæle, hegnskroge, kramper osv. du har brug for og hvor mange låger, der evt. skal være.

Så meget skal du bruge

Prøv vores hegnsberegner, der fortæller dig, hvor mange hjørnepæle, mellempæle og støttepæle du skal bruge til din hegnsopsætning.

Hjørnestolper

En hjørnestolpe er det bærende element i et hegn, og placeringen og monteringen er grundlaget for et solidt hegn. Brug hjørnestolper på minimum 10 cm i diameter og ca. 1 meter højere end hegnet.

Det er en god idé at grave eller bore pælene ned, så de står lidt skråt bagud, da pælene altid vil give sig lidt, når hegnet spændes op.

Alternativt kan der laves skråstivere i trækretningen, der stemmes imod den nedgravede pæl.

Strammepæle

I kuperet terræn og hvis der er knæk på hegnslinien er det en god idé at opsætte strammepæle af samme dimensioner som hjørnepælene.

Mellempæle

Som mellempæle kan du bruge kileformede robiniapæle, vandrør, trykimprægnerede træpæle eller andre pæle af samme eller mindre dimensioner end hjørne- og strammepælene.

Fastgørelse af hegn

Det er kun på hjørnepælene, at kramperne slås helt i bund på hegnet. På mellempælene skal hegnet kunne bevæge sig frit, og derfor skal du ikke slå kramperne ikke helt i bund på dem.

Vis mig mere