Logo

Velkommen til vores webshop!

Forsendelsesland: Danmark | DKK

Vælg et andet forsendelsesland

Besøg en af vores andre webshops

Bundklipning af juletræer

Bundklipning er et vigtigt gøremål i juletræskulturen. I en kultur, som er bundklippet, er det lettere at køre med maskiner imellem rækkerne. Bundklipningen er også med til at nedsætte risikoen for alger og svamp, da det skaber plads og luft imellem dine træer. Endelig er bundklippede juletræer meget nemmere at have med at gøre i oparbejdningen. Arbejdet med bundklipning skal altid gøres, når træerne ikke er i vækst.

Håndbundklipning eller maskinbundklipning

Du kan bundklippe dine juletræer med håndsaks eller med maskine. Klipper du med hånden, bliver resultatet som regel pænest, da du er sikker på at få alle grene med første gang og undgå eventuelle snitsår i stammen fra bundklippemaskinen. Ved at gå kulturen igennem med håndsaksen, kan du derfor nøjes med at gå turen i træerne én gang, hvor du typisk vil være nødt til at gå alle træer efter, hvis du bundklipper med maskine. 

Ved klipning med hånd kan du anvende en almindelig håndsaks, elsaks eller luftdrevne sakse (pneumatiske).

Hvornår skal jeg bundklippe mine juletræer?

Tidspunktet for bundklipning afhænger af, om du vælger at klippe dine træer med håndsaks eller maskine. Ved bundklipning med hånden kan du begynde arbejdet allerede, når træerne er omkring 3 år gamle. Vælger du at bundklippe med maskine, tilrådes det at vente med arbejdet, til træerne er 4-5 år gamle.

Hvad er den bedste løsning?

Hvad der er den rigtige løsning for dig og dine juletræer afhænger i høj grad af, hvilken kultur og hvilken jordbund, du har. Har du træer i mange forskellige størrelser på kuperet terræn, så vil håndklipning være at foretrække. Har du derimod en meget ensartet kultur plantet i et jævnt terræn, vil maskinbundklipning sandsynligvis være at foretrække, især hvis du har mange træer.

Del denne

Vi deler den nyeste viden i branchen med dig og giver dig tips og gode råd til dyrkningen af dine juletræer.