Logo

Velkommen til vores webshop!

Forsendelsesland: Danmark | DKK

Vælg et andet forsendelsesland

Gå til en af vores andre webshops

/Files/Images/Ecom/Vækstregulering/Top-Stop-Twist2.jpg

Det er tid til mekanisk topskudsregulering af dine juletræer

Topskudsreguleringen med Top-Stop tang påbegyndes inden for kort tid.

Vækstregulering med Top-Stop tang

Selvom foråret er og har været køligt, så står knopperne på juletræerne nu på spring. Det betyder, at det er nu, den mekaniske topskudsregulering med Top-Stop tang skal påbegyndes for at opnå den ønskede længde på topskuddene.

Top-Stop tangen, som er det mest anvendte værktøj til mekanisk topskudsregulering, er udviklet af den danske juletræsdyrker Lars Geil. Tangen har igennem de sidste 12 år været under stadig udvikling og er gået fra at have to knive til nu at have fem. Skærene er også forbedrede, så de nu er buede. Dette gør det meget nemmere at anvende Twistmetoden, som så dagens lys i 2021.

Twistmetoden gør arbejdet med Top-Stop tangen nemmere og hurtigere, da du nu kun skal klemme om topskuddet én gang og så dreje tangen 30-45 grader, mens den klemmes sammen. Efter sådan et twist har du afbrudt saftstrømmen til topskuddet tilstrækkeligt til, at væksten reduceres med 15-34 % på den endelige længde. Derudover opnår du en reduktion af væksten på sidegrenene i den øverste grenkrans.

I nogle kulturer kan det være nødvendigt at twiste mere end de 45 grader, men prøv dig frem og vær forsigtig med at "overtwiste". Et træ, der først er blevet twistet for meget, kan ikke laves om det pågældende år. Omvendt er det vigtigt, at træer med meget vækstkraft får et stort nok twist, så man får bremset væksten tilstrækkeligt. Alt afhænger selvfølgelig af træets vækst, jordbundsforhold, vejr, gødskning osv.

Fordelene ved at bruge TopStop tangen til vækstregulering:

  • Vejruafhængig - du får samme effekt af behandlingen i al slags vejr.
  • Alle træer bliver behandlet samtidig i én arbejdsgang.
  • Alle kan hurtigt lære teknikken.
  • Du kan behandle 400-500 træer/time.
  • Du kan samtidig foretage en lusekontrol, når du går gennem træerne.
  • Metoden reducerer også længden af de nye sideskud i topkransen.

Se i videoen herunder, hvordan du bruger twistmetoden i praksis.

Del denne